Menstruace, antikoncepce a otěhotnění

Dobrý den, Ráda bych znala Váš názor na můj stav z gynekologického hlediska. Je mi 23 a už hodně tedy alespon přes 5 let beru antikoncepci (nejdříve lyndinette a ted MYWY). Ještě než jsem ji začala brát jse měla velice nepravidelnou menstruaci a tak mi doktorka nasadila prášky Provera které mi tak trochu pomohly ale nebylo to stoprocentní a menstruace se moc neupravila až mi nakonec nasadila antikoncepci a tím se to dá se říct upravilo. Nyní mám ale také problémy se štítnou žlázou tedy sníženou funkci. Zajímá mě jestli si myslíte že bych mohla mít v budoucnu problém s otěhotněním vzhledem na nepravidelnost menstruace (před HAK) a také onemocnění štítné žlázy? nebo poukazuje nejak moje minulost co se týče gynekologie(tedy braní provery, nepravidelnost a HAK) nejak na problémy, které bych mohla mít z gynekologického hlediska?Je možné, že to vše spolu nějak souvisí? Zajímá mě Váš názor ze zkušenosti s pacientkami s těmito podobnými problémy. Děkuji LN

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli dobře počítám, začal jste brát antikoncepci v 17 letech - to ještě nemusel být váš menstruační cyklus zcela pravidelný a nyní vlastně nevíte, jaký by byl bez antikoncepce. Je velice obtížné dělat z těchto indicií jakékoliv závěry.

MUDr. Jakub Vykouk
MUDr. Jakub Vykouk

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Soukromá gynekologická ambulance Buštěhrad

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hormony působí na každou ženu jinak
Články: Hormony působí na každou ženu jinak
Stimulace vaječníků pomáhá...
Očkování proti chřipce chrání i před infarktem
Články: Očkování proti chřipce chrání i před infarktem
Podle výsledků velké...
Alergologické vyšetření
Články: Alergologické vyšetření
Alergologické vyšetření je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x