Menstruace mimo cyklus při antikoncepci

Dobrý den, dnes jsem slabě krvácela mimo cyklus. Přes 3 roky již beru antikoncepci Tri-regol, zatím bez problémů, nikdy jsem nekrvácela mimo cyklus. Minulý týden jsem začla brát GingkoPrim Max. Z ničeho nic se mi vyskytla vyrážka na obličeji. Je možné, že krvácení i vyrážka mohou být způsobeny z Ginka? Popřípadě čím to může být způsobeno. Děkuji za odpověď, Michaela.

Odpověď odborníka:

dobrý den zašpinění/zakrvácení mimo očekávané menses během jednoho cyklu antikoncepce není ničím neobvyklým , tělo i hormonální hladiny reagují na mnohé podněty z okolí ( stres , počasí , strava , atd.). vyrážka i zakrvácení může mít souvislost s Ginkem , ale také nemusí. Asi bych ho nepoužíval , atk nevysazoval . v dalším cyklu uvidíte , jak vše se bude vyvíjet. pokud by se obtíže opakovaly , určitě konzultujte vašeho gynekologa

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x