Menstruace po duphastonu

Dobrý den, paní doktorko, jsem 2 roky po porodu a trápí mě neustálé špinění. Cykly se opakují po 27 dnech a z toho vždycky téměř 14 dní trvá menstruace (včetně špinění, které trvá 5 dní před menstruací a 5 dní po menstruaci). Mám to takto už více než rok, předtím jsem kojila,tedy měsíčky nebyly. Zkusila jsme už všechno (gynex, agnucaston, kontryhel, sarapis, norethisteron, duphaston) a nic nepomohlo. Je to pořás stejné. Všechny vyšetření, stěry, ultrazvuk jsou úplně v normě. Teď naposledy jsem začala brát od 20. do 25. dne cyklu Duphaston, abych zabránila špinění, ale menstruace se nedostavila a už asi týden neustále špiním, jako to bylo předtím, jen se to posunulo. Ale mesíčky nepřišly. Už nevím, co bych vyzkoušela. Nechci mít v létě měsíčky 14 dní v kuse. Hormonální antikoncepci ze zdravotních důvodů nesmím užívat. Gynekolog mi doporučil Mirenu (tu bych údajně mohlo, protože by měla být nejšetrnější), ta je ale drahá a nevím, zda bych nevyhodila peníze a nebylo to při starém. radila by jste ještě něco vyzkoušet?Hezký den a děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Mirenu Vám doporučuji i já. Není drahá ve srovnání s hormonální antikoncepcí. Počítejte však s tím, že úprava cyklu bude postupná, ne ihned.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Duphaston | Od: Eva Hobelová | 24.10.2016 17:38
Dobrý den paní doktorko.Dnes mi moje lékařka předepsala Duphaston na pravidelnou menstruaci Je mi 46 a mám nepravidelnou menzes. Na receptu mám .Od 18 . dne cyklu 2x1 tabl 8 dní. Nevím jak a kdy to mám začít užívat. Poslední menzes byla 7.9..2016. Děkuji za odpověď Hobelová.
reagovat
re:Duphaston | Od: uLékaře.cz | 25.10.2016 16:55
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás,
abyste dotaz zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař
věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše
bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I při stresu můžete dobře spát
Články: I při stresu můžete dobře spát
Určitě se vám už stalo, že...
Chraňte své dítě před nebezpečným zánětem mozkových blan
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Sklivcové zákalky jsou neškodné, ale dokážou pěkně potrápit
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: