Menstruace pri antikoncepci

Dobrý den, je mi 16 let a beru už rok antikoncepci. Beru teď druhé platíčko antikoncepce a zbývá mi už poslední prášek,včera mě začlo poboli´vat břicho, a dneska mi začala trochu menstruace, nebo spíše výtok tomu podobný, který mám vždy před menstruací. Může to být tím, že jsem prášky brala tři dny v jiný čas než beru teď? Je nějaké riziko, že můžu otěhotnět? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý denn, tolerance chyby v užívání antikoncepčních tablet je 12 hodin, pokud jste žádnou delší pauzu neudělala, je velmi nepravděpodobné, že byste mohla otěhotnět. Samotný výtok nebo špinění může souviset se špatným vstřebáním některé z tablet nebo tím, že už se menstruace blíží. Většina dostupných preparátů antikoncepce obsahuje velmi nízké hladiny hormonů a každý, byť malý posun v užívání, může způsobit slabé zakrvácení.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nedostatek pohybu ohrožuje srdce!
Články: Nedostatek pohybu ohrožuje srdce!
Podle lékařů neustálé...
Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část druhá
Články: Jak se chovat k popáleninám různé hloubky – část druhá
U popálenin druhého stupně...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Skryté nebezpečí bylinné kosmetiky, mastí a čajů
Články: Skryté nebezpečí bylinné kosmetiky, mastí a čajů
Kromě klasické medicíny...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x