Menstruace u velmi štíhlých žen

Paní doktorko, mám takový specifický dotaz týkající se menstruace. Je mi 32 let a již mnoho let držím opakované diety. Zakládám si, možná až přespříliš na své postavě a zevnějšku. Neustále sleduji na internetu nebo v TV modelky a také baletky, herečky. Srovnávám jejich proporce s těmi svými. Celkem dlouhou dobu se jim váhově snažím přiblížit. Nejvíce ztrácím na váze, když jsem ve stresu a nabírám, když jsem tzv. v klidu. Menstruaci mám léta pravidelnou se vším všudy. HA neužívám. Zajímá mě, jestli mají modelky a baletky normální menzes. Je menzes nějakým ukazatelem ,,modelkovské,, váhy ? Mluvila jsem s jednou téměř dokonale štíhlou známou a ta mi řekla, že musí chodit ke gynekologovi na injekce, které jí MS vyvolají. Řekla mi, že váží 49kg/měří 165cm. To musí všechny ženy chodit s těmito proporcemi na injekce vyvolávající MS ? Já sama velice nerada na váhu stoupám .. vždy zhubnutí poznám podle oblečení. Přátelé mi hned řeknou, že jsem zhubla, a že bych měla přibrat .. Já mám ovšem MS v naprostém pořádku .. A ten kdo jí má pravidelnou tzv. ,,hubený,, není ? Moc se tím trápím.. Vždy, když MS dostanu, připadám si ohledně postavy velice zle. Nikomu jsem o tom neřekla .. stydím se za to.

Odpověď odborníka:

Je vždy lepší mít svůj cyklus než vyvolávající injekce. Buďte ráda,že jste zdravá. Extrémně hubené ženy obvykle nemenstruují a anorektičky mají obvykle potíže s plodností. Nesrovnávejte se s ostatními, musíte se cítit v pohodě Vy a život jen o tělesné kráse není, to víte sama. Nijak se tím netrapte a stydět se nemusíte.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: