Menstruace v pauze braní antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Nyssiela. Rozhodla jsem se nyní brát dvě platíčka za sebou bez pauzy. Nyní jsem v třetím týdnu druhého platíčka, bez pauzy tedy beru antikoncepci už skoro dva měsíce. Ještě mi zbývalo 6 prášků do pauzy, ale dostala jsem již menstruaci, čím to může být? Může to souviset se silným nachlazením, které nyní prodělávám? Nebo s tím, že často dělám pauzu v braní antikoncepce třeba po dvou měsících? Jak brát prášky teď? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Kontinuální užívání antikoncepce ( tedy bez pauzy ) je zcela běžné a používáme ho i z léčebných důvodů, např. u žen s endometriozou apod. Někdy může ovšem dojít ke krvácení ( špinění mimo cyklus ) . Příčinou může být jednak typ antikoncepce ( Nyssiela je antiko s velmi nízkou hladinou hormonů ) , ale třeba i užívání jiných léků, jako např. antibiotik. Ve Vašem případě pokračujte v užívání dále bez ohledu na krvácení, po dobrání udělejte obvyklou pauzu a po 4 dnech opět začněte užívat.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x