Menstruační

Dobrý den, dne 1. září jsem měla bolesti připomínající menstruaci. Měla jsem pocit jako by to mělo přijít, avšak bez krvácení. Mám hormonální antikoncepci a krátkodobě jsem si vzala antibiotika. Byl to patnáctý den cyklu. Cyklus mám 31 dní- nepravidelný podle toho kdy doberu posledni prášek z Ha. 4 dny před bolestmi připomínající menzes- tedy 28. srpna jsem měla pohlavní styk. Partner ejakuloval do mě. Pro jistotu jsem si vzala postinor přesně podle návodu 8 hodin po nehodě. Mohly to být bolesti z ovulace? HA zabranuje ovulaci, proto je mi to divné. Je velká šance že budu těhotná?. Děkuji předem za odpověď S pozdravem Lada

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při užívání antikoncepce je menstruační cyklus obvykle pravidelný. Při užívání antikoncepce není třeba užívat Postinor. Užívání antibiotik účinek hormonální antikoncepce neruší. Ovulovat při antikoncepci byste skutečně neměla. Pakliže je užívání antikoncepce pravidelné, těhotná nebudete. Pokud si nejste jista s pravidelností užívání, zakupte si těhotenský test.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: