Menstruační cyklus 16 dní, je to problém? čím jiným, než antikoncepcí upravit?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na kratší cyklus 16 dní. Brala jsem 10 let antikoncepci, od začátku své první menstruace. Po vysazení byl cyklus velmi nepravidelný. Brala jsem proveru, ale ta moc nepomohla. Doktor mi řekl, ať se vrátím k antikoncepci, ale já nechtěla a ani nechci. Nechala jsem tomu volný průběh (cca 2 roky) a během té doby se cyklus ustálil na zmiňovaných 16 dní. Doktor to nechtěl řešit jinak, než antikoncepcí. Je problém mít tak krátký cyklus a dá se upravit (prodloužit)? K antikoncepci se opravdu vracet nechci. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, 16 dní je problém, je to velmi krátký cyklus. Krvácíte často, dospějete k chudokrevnosti a s tím souvisejícím obtížím. Jinak než hormonálně to řešit nepůjde, pokud Provera nepomohla, antikoncepce se zdá být ideální terapeutickou variantou. Eventuálně můžete zkusit Mirenu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: