Menstruační kalíšek a děložní hrdlo

Koupila jsem si mentruační kalíšek a velmi mi vyhovuje jeho používání. Používala jsem ho teprve jednu menstruaci. Předposlení den menstruace jsem si všimla, že mé děl. hrdlo je sestoupené až tak dva cm k poševnímu vchodu. Vzala jsem si vložku a do rána bylo vše v pořádku. Druhý den se to opakovalo. Je možné, že kalíšek může hrdlo "vytahat", případně poškodit?? Nechci se vzdát jeho používání, ale pokud by to bylo nebezpečné... Teď po menstruaci je vše ok. Děkuji za odpověď, krásný den!

Odpověď odborníka:

Kalíšek hrdlo nevytahá,ale na trvalé použití není vhodný,protože v něm krev stagnuje a rozkládá se,je větší možnost infekce,proto jej použijte jen v případě potřeby / Sport a podobné /
Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: