Menstrulace, antikoncepce, hormonální léčba

Dobrý den, je mi 28 let. Od 18 do 26 let jsem užívala hormonální antikoncepci (Diane 35, Dienille, yadine). Před 16 měsíci jsem antikoncepci vysadila, poté se dostavila menstrulace. Další ovšem už nikoli. Po 3 měsících jsem dostala injekci "vyvolávačku" a dostavilo se pouze slabé špinění. Poté mi paní doktorka nasadila estroferm s proverou. Brala jsem 3 denně, menstrulace se po této léčbě dostavila slabě a při snižování 2 denně pouze špinění. Nyní beru 4 denně a menstrulace je velmi slabá. Prý mi dorůstá velmi málo sliznice. Před zahájením braní antikoncepce jsem měla menstrulaci pravidelně po 28 dnech, 4 - 5 dní. Chtěla bych se zeptat, jestli jsou i jiné možnosti léčby "jak cyklus nastartovat?. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nárůst sliznice závisí na hormonální situaci organizmu a také proto léčba může být jen hormonální může trval několik cyklů než se stav vrátí k normě. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Scintigrafie plic
Články: Scintigrafie plic
Scintigrafie (scinti) plic...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Články: Braňte se nežádoucím účinkům ozařování
Časné vedlejší účinky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
Články: Nikotinem se lze předávkovat i při odvykací kúře
V České republice kouří...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: