Mercilon

Dobrý den, trápí mě že když beru všechny tři plata HA tak ke konci 3.týdne začínám špinit i když mi zbývá ještě třeba polovina plata. Pokud nechci Menstruaci mám brát HA pořád dál? Nemůže mě to nijak ohrozit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění mezi menstruací se může objevit v prvních měsících užívání hormonální antikoncepce, většinou dochází k odeznění problému. Pokud by se stav neupravil během cca 3 měsíců užívání preparátu, bylo by vhodné zvážit výměnu přípravku hormonální antikoncepce. Pokud chcete menstruační krvácení odsunout, můžete užívat antikoncepci kontinuálně, bez pauzy, nijak si tím ublížit nemůžete.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: