Mercilon tloustntí

Dobrý den ,je mi 18 let a asi Rok a třičtvrtě beru HA mercilon.Mám 173 cm a před užíváním sem měla 70 kg a teď mám 83 jím pořád stejně ,nikdy sem nemusela držet žádné diety. Omezuji hlavně večeře jím do 17:00 spíše zeleninu.Nevím jestli je to antikoncepcí , ale nechci mít ve 20 sto kilo? Aještě jeden dotaz .Když mám pauzu na menstruaci tak jsem to dřív dostávala Po druhém dni ,teď to dostávám až čtvrtý den může to být tím že mám pohlavní styk nebo orgasmus v den kdy se má menses dostavit?Omlouvám se za moji otevřenost Mockrát děkuji Marie

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není za co se omlouvat, rozhodně ne. Pokud užíváte antikoncepci takto dlouho a nestravujete se výrazně nezdravě, nebylo by od věci, zkusit požádat gynekologa o změnu antikoncepce, protože vám již nemusí vyhovovat. Organismus ženy je proměnlivý a prochází různými údobími, je možné, že po změně antikoncepce, která je vždy silně individuální, budete držet váhu a při přidání pohybové aktivity zhubnete. Pauzička před dostavením se menstruace není ničím charakteristická, nemělo by k ní ale docházet, proberte vše s gynekologem - jistě najdete spolehlivé řešení. Požádejte gynekologa rozhodně ale zase nízkodávkovanou antikoncepci, je modernější a má menší rizika zadržování tekutin i tloustnutí. Pokud by změna antikoncepce nepomohla, určitě navštivte endokrinologii, je zapotřebí vyšetřit metabolismus štítné žlázy, který také může způsobovat tloustnutí. S návštěvou a vyšetřením neotálejte /může vám jej poskytnout i obvodní lékař, je běžné/, možná by nebylo od věci začít nejprve s tímto vyšetřením a teprve, když bude v pořádku, teprve potom požádat gynekologa o změnu HA. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: