Mesic po ockovani tetanu

Dobry den, v polovine cervna jsem byla na ockovani tetanem asi po 12ti letech. Vpich me pak bolel asi 10 dni. A mela jsem tam velkou zatrvrdlinu. Nicmene, to vse ustalo. Dnes rano me ale misto vpichu zacalo dost bolet, a je jemne zatvrdle. Taky me dost boli nohy a jsem unavena. Jsem ted v zahranici, proto se ptam, jestli bych mela navstivit lekare. At zbytecne neplasim. Jeste me napada, ze posledni dva dny me dost bali oci. A svedi me nohy od kolenou dolu, tak, ze me to v noci budi. Moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Moc ráda bych byla lepším rádcem,taky respektovala Vaše aktuální podmínky-ale musím Vás moc poprosit,abyste lékaře vyhledala.Vaše příznaky jsou velmi tzv.nespecifické-mohou být vyvolány stavy s velmi různým stupněm závažnosti.Děkuji a přeji brzké uzdravení. Po aplikaci očkovací látky proti tetanu se popisují stavy odpovídající mírné zánětlivé reakci v místě injekce-kožní a podkožní.Jakási"reaktivace" za delší čas po přechodném ústupu není -alë nijak typická,aby nám v hodnocení Vašeho stavu pomohla..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x