Metanol

Dobrý den, mužů být otrávený metanolem když jsem měl před týdnem rum? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud jste ihned (do 1/2 dne) neměl po požití rumu žádné příznaky (zhoršené vidění, bolesti hlavy, brnění rukou, atd), tak po týdnu je otrava již téměř nemožná. Enzym, který etanol a metanol zpracovává, funguje velice rychle a příznaky by se projevily do toho 1/2 dne po požití

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: