Metastazy na játrech

doplnění dotazu-přítel 70 let, na RTG plic - v poř.,gastro žaludku - v poř., doporučují ještě koloskopii, ale na tu přítel nechce-byl od 11/2011 celkem 7x a po poslední 17.3.2015 mu bylo řečeno za 2 roky kontr., dle sdělení prim.interního odd. Privamedu operace nemožná, chemo nedoporučuje. dle CT metast.v játrech 10 cm a ještě hodně dalších, pouze malá část jater v poř. Je stále žlutý (bělma i pokožka), tmavá moč, únava, v noci velké pocení. Na dotaz k léčbě kmen.buňkami také záporná odpověď. Byl defakto přijat do FN, ale po výsledku CT převezen do Privamedu - nechápu dost dobře proč, vždyť proti interně je nový pavilon onkologie - proč neřešili vše ve FN. Je ještě nějaká naděje na uzdravení, jak to bude pokračovat? Nikdo nám nic bližšího neřekl, jen, že je to špatné. Díky i za negativní radu.

Odpověď odborníka:

Milá Jarmilo, moc mne mrzí, čím procházíte a chápu Vaši nejistotu. Není nic horšího než prostě nevědět, kolikrát je lepší dozvědět se hroznou pravdu, než se užírat v nejistotě. Podle toho co popisujete, je to ale opravdu Vážné. K tomu, aby mohla nějaká onkolgická léčba se podat, je zapotřebí, aby fungovala játra. A z Vašeho popisu je zřejmé, že játrajsou pravděpodobně prostoupena metastasymi a jejich funkce je již značně omezená, proto s největší pravděpodobností nezačala žádná léčba. Ale to jsou jen mé spekulace, vy se nebojte, oslovte ošetřujícího lékaře a žádejte podrobné informace, proč a co a jak se děje! Moc Vám držím palce. KK

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: