Metatarsalgia

Dobry den, chcela by som sa opytat co moze byt pricinou bolesti chodidla-oblast metatarzu a bolest chodidla zvrchu. Bolesti mam vyse dvoch mesiacov. Absolvovala som vystrenie rtg-nalez negativny, ziadne kostne zmeny a tiez vysetrenie v FRO ambulancii. Rehabilitacny doktor mi predpisal terapiu laserom a ultrazvuk, uz som absolvovala 8 stretnuti, ale nepocitujem ziadnu zmenu, dokonca mam pocit, ze noha boli viac ako predtym. Uraz som nemala, podla rehabilitacneho lekara mam vraj oslabene tkanivo a laser a ultrazvuk mi vraj urcite zaberie. Co moze byt este pricinou bolesti chodidla? Noha nie je opuchnuta ani vobec nebola. Aku liecbu by ste odporucili ked nezabera ultrazvuk ani laser? Dakujem za odpoved, Michaela

Odpověď odborníka:

Těžko takto odpovědět přesně. neznám vaši denní zátěž, zda jste hodně na nohou nebo ne. Zda nosíte adekvátní boty , případně s individuálně upravenými vložkami v nich. Málo info. V základě ale předpokládám, že vaše bolesti budou sice od nohou , ono současné bolení však bude přetížením z asymetrického postavení pánve, možná a to vysoce pravděpodobně i s přítomností chronické funkční poruchy v bederní páteři a ve spojení páteře s pánví, i když vás tam nebolí. Dosavadní léčba je zklidňujícího charakteru, takže určitě správná, funguje však tehdy, je li zlepšena i statika celého těla, srovnána délka dolních končetin. To však pouze předpokládám dle svých zkušeností, přesně lze říci při podrobném vyšetření klinickém.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x