Mícha a nervy

Dobrý den, mám prosím Vás dotaz. Známému se stal úraz páteře, poraněné hrudní obratle, při čem ochrnul na dolní končetiny. Po úrazu je necelých 5 měsíců a má zlepšení dolních končetin, citlivost 100 %, močí spontánně, pohyby nohou se lepší a lepší. Primář říkal, že jeho stav není trvalý - co to znamená? Pak paní primářka řekla, že mícha poraněná byla - ne fatálně, ale že ty nervy jsou zachovány a že to je důležité. Že prý nemůže říct, že nebude chodit, když má zachovanou citlivost a vrací se mu hybnost dolních končetin. Prosím Vás, je možné, že bude opět chodit? Děkuji. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano, podle Vašeho popisu se stav může dále zlepšovat. Do jaké míry, ukáže až čas. Zatím to chce co nejusilovněji cvičit. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: