Microbialni exem

Dobry den chtěla bych se poradit ja mam velky problem z lečbou microbialniho exemu pred rokem se my to objevilo na nohach a byla jsem 3 krat v nemocnici tam my pomohly ale kdyz jsem přišla dom tak se my to vratilo takže, ja už se bojim jit do nemocnice protoze vim žeto nepomuze už jeto rok už to není tak hrozny ale tam to už dobry ale na jedné noze mam ten exem ale v mensím rozměru už asi 3 měsíce a furt to nejde vylecit někdy treba to nemam 2 mesice a nejednout se my to zas vrati myslim si žeto mam asi chronické. Chtěla bych se zeptat jestly se to dá vylečit nebo už ne? nebo už to budu myt furt?

Odpověď odborníka:

Mikrobiální ekzém je onemocnění, které se rádo vrací. Je třeba odstranit nebo léčit všechny vyvolávající nebo zhoršující faktory (nadváha, křečové žíly, alergie, chronické infekce..). Pokud běžné protizánětlivé krémy nevedou k vyléčení, je možné zkusit i léčbu modernějšími topickými imunomodulátory (Protopic), Poraďte se o tom se svým kožním lékařem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: