Migréna

Dobrý den, již 8 let se léčím s migrénou , jako profylaxi užívám convulex 300 mg, po tu dobu jsem naprosto bez potíží, ani jeden záchvat, ovšem vždy zhruba po roce se můj neurolog snaží léky postupně vysazovat a následně se mi spustí migrény, záchvaty mívám cca. po 12 hodinách, triptany mi sice zabírají, ale migrény ustanou vždy až po zpětném nasazení profylaxe tj. po několika týdnech. Je to velmi vyčerpávající a jsem bezradná, Deník si vedu a zatím se nepodařilo zjistit příčinu. EEG jsem měla v pořádku a CT mi dělali před těmi 8 lety a též bylo v pořádku. Nikde jsem se nedočetla ,že by se záchvaty mohly nakupit v takové míře a že by sami nepřestaly dokud nenastoupí hladina profylaktické léčby. Je toto normální průběh u migrenika? A dá se s tím něco dělat? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přestože migréna není smrtelné onemocnění její řešení velmi náročné, protože postupně pokud jste v tomto stavu delší dobu přepíše se Vaše mapa mozku na oblast centra bolesti. Bohužel jste již zvyklá na určitou dávku analgetik a to chce velmi sofistikované postupné snižování, dále bych doporučila detox organismu a eventuálně RHB k vyloučení blokád v oblasti krční páteře.

prim. MUDr. Jarmila Zipserová
prim. MUDr. Jarmila Zipserová

Specializace: Rehabilitace (fyziatrie, balneologie a léčebná rehabilitace)
Pracoviště: Neurorehabilitační klinika AXON Praha,
Městská poliklinika Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: