Migréna

Dobrý den, mam 32 rokov a po porode sa mi spustili silné migrény, aj pred tym ma bolievala hlava, ale v ramci normy, ale teraz ma aj 10x do mesiaca boli hlava, hlavne pred menstruaciou, potom na 10. den cyklu. Bola som na neurologii, ale dali mi len tabletktriptany a tym to haslo. Mna zaujima, ci nieje nejaka liecba, co by pomohla od migrén. Dokonca som pocula o ambulanciach chronickej bolesti, ze anesteziolog predpisuje nejake lieky a tie postupne zaberu a migrény zmiznu. Tiez sa chcem spytat, ci mi odporucate alebo nie hormonalnu antikoncepciu, alebo radsej nie. Ďakujem za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jsou více jak 3 migrény za měsíc, může se nasadit profylaktická léčba - tzn. léky, které se berou pravidelně, aby se snížila frekvence atak migrény. Většinou jsou to léky za skupiny antiepileptik. Stran antikoncepce - je nevhodná u migrény s aurou. Jinak námitek k užívání antikoncepce není, důležité je ale zvolit vhodný preparát, aby nedošlo ke zhoršení migrény. M. Hlavačková.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x