Migréna

Dobrý den, rada by som sa spytala ci sa este pouziva na tlmenie migren bez aury blokator kalciovych kanalov, citala som clanok od neorologa ktory tvrdi ze migren sa da zbavit alebo vyrazne zmiernit len treba nasadit na par mesiacov liecbu, je to to co myslel tie blokatory? Nie antiepileptika, to sa mi zda uz moc. Ja mam migreny take 3 dnove aj 3x do mesiaca okolo cyklu+ ma sem tam iba tak boli hlava. Je to riesenie alebo podla vas tie kalciove blokatory nezaberaju? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano i blokátory kalciových kanálů mají své místo v profylaktické léčbě migrény. Volba medikamentu záleží mimo jiné na věku, zdravotním stavu, dalších onemocněních. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: