Migréna

Dobrý den, prosím o radu.Týká se bolesti hlavy,začne to ztuhlostí krční páteře,bolest hlavy až za okem,zvracení,nemohu si vzít ani lék proti bolesti a zapít vodou,nesnesu žádné pachy. Beru léky na tlak Diroton 10mg,Presid 10mg, tlak se drží při lécích na 130/80,ale při bolesti hlavy vyskočil na160/90,po bolesti se uklidnil na125/80.Takovéto bolesti hlavy se objevují jen občas,ale stojí to za to.Může bolest souviset s tím,že vyskočí tlak nebo nechat vyšetřit páteř? Moje praktická lékařka vidí tlak za dobře kompenzovaný.Co by jste mi doporučil.Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, fysiologicky se při bolesti tlak zvyšuje, takže i při bolesti hlavy se může tlak horšit. Spíše je vhodné pátrat po příčině bolestí hlavy, zda se jedná o migrénu, bolesti od krční páteře, případně jinou příčinu. Doporučila bych Vám tedy neurologické vyšetření. Neurolog Vám rovněž stanoví optimální léčbu.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x