Migréna

Dobrý den pane doktore, je mi 36 let a již 20 let mě trápí časté mmigrény, cca 10-15 x do měsíce, na bolest zabírají léky Neocephyl, někdy Brufen a triptany Rosemig 50, po negativním CT hlavy a magnetické rezonance a preventivním užívání Depakine 1 tbl. denně mi neuroložka řekla, že mi již více nepomůže, zkoušela jsem homeopatii a akupunkturu, žel bez výsledku, mohu poprosit o nějaké doporučení kam se obrátit a dougat ve zlepšení tohoto stavu, děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud Vaše bolesti hlavy byly po adekvátním vyšetření zhodnoceny jako migréna (neurologické vyšetření zahrnující i magnetickou rezonanci a zaměřené i na případnou dysfunkci pohybového aparátu jako spolupříčinu nebo spouštěč problému, vyloučení dalších přídatných vlivů jako třeba užívání antikoncepce nebo jiných léků aj.) a potíže máte tak často, jak popisujete, je vhodné u Vás vyzkoušet léky tzv. profylaktické, tzn. užívané denně s cílem zmenšit častost potíží i jejich intenzitu - Depakine patří mezi ně, ale není jedinou takovou možností. Doporučuji obrátit se na specializovanou ambulanci pro léčbu bolestí hlavy - obvykle bývá součástí neurologických oddělení ve větších nemocnicích - u Vás nejblíže asi v Olomouci nebo Brně... Věřím, že tam Vám budou moci nabídnou postup, který povede k úlevě!

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: