Migrena

Od 16 let trpím migrenou, je mi 65 let a bolesti jsou časté- neurologicky jsem vyšetřena, sledována. Lékařka mi předepisuje indometacin, jiné léky pro mne nejsou . vzhledem k věku , vhodné. Bolesti mám téměř každých 10 dnů- trvají 4 - 6 dnů. Indometacin působí 10 - 12 hodiny, pak musím vzít další.Potřebuji situaci řešit. Se stálou bolestí se nedá normálně existovat. Děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Vážená paní Evo, musím Vás bohužel zklamat, bez znalosti celé řady dalším informací o Vašem zdravotním stavu není možné Vám takto přes internet žádnou přesnější fundovanou radu dát. Není zjevné, z jakého důvodu Vám bylo řečeno, že jiné léky než indomethacin nejsou pro Vás vhodné (trpíte ještě nějakými dalšími onemocněními, alergiemi, netolerujete nějaké typy léků?) - je sice pravda, že s nejmodernějšími léky na akutní záchvaty migrény, tzv. triptany, jsou ve věku nad 65 let omezené zkušenosti, ale neznamená to, že by nebylo vůbec možné jejich efekt vyzkoušet... Ovšem především není z dotazu zjevné, zda Vám ošetřující neurolog doporučil nějakou variantu profylaktické léčby (tedy dlouhodobého podávání některých typů léčiv s cílem zmírnit častost a tíži záchvatů) a jaký to mělo efekt. Omlouvám se tedy, ale bude třeba se obrátit na Vašeho ošetřujícího lékaře. Veřím, že nějaký postup jak Vám ulevit se přece jen najde.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: