Migrena, řimbaba obecna a otěhotnění

Dobry den, je mi 30 let, trpim migrenami 1x tydne, pani neurolozka mi doporucila pro prevenci uzivat rimbabu obecnou (jine leky, ktere jsem uzivala denne mi nepusobily dobre). S manzelem se snazime otehotnet. Docetla jsem se, ze rimbaba se nesmi uzivat v dobe tehotenstvi, ale netusim, jestli to ma vliv na otehotneni vubec. Uzivam rimbabu 1,5 mesice a poprve se mi stalo, ze se nedostavila ovulace dle testu, take jsem cetla, ze pusobi inhibitne na prostaglandiny v deloze, ovsem netusim, na ktere a jaky to ma vliv na pripadne uhnizdeni oplodn.vajicka. Prosim, jestli byste mi poradil, jestli je lepsi se rimbabe vyhnout. Snazime se otehotnet presne 1,5 roku, a uz i to, ze musim obcas sahnout po prasku na migrenu (Rosemig) asi pripadne oplozeni a uhnizdeni nepodpori. Dekujeme za odpoved

Odpověď odborníka:

Rěději bych se této bylině vyhnul, protože dříve babky kořenářky běžně používaly řimbabu k vyvolání opožděné menstruace a spuštění porodu, což nám samo o sobě napoví, že by ji ženy neměly užívat v těhotenství, mohla by vyvolat potrat či předčasný porod. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: