Migréna s aurou a ascorutin

Od 15 let trpím na migrénu s aurou. Lékař mi z tohoro důvodu zakázak užívat hormonální antikoncepci, neboť prý může zvyšovat riziko CMP. Nyní jsem měla problémy s epitaxí, lékařka mi doporučila Ascorutin. Mohu jej prosím užívat, pakliže trpím na migrény s aurou? Děkuji za Vaši odpověd. Nemůže představovat podobné riziko jako HAK?

Odpověď odborníka:

Není známo, že by Ascorutin zvyšoval riziko CMP. Tento lék se užívá krátkodobě, není doporučeno dlouhodobé užívání z důvodu jiných nežádoucích účinků. Aby jste měla jistotu, že je daný lék pro Vás bezpečný je vždy nejlepší se poradit s neurologem, který Vás zná. Jen Váš neurolog zná přesný typ Vaší migrény a aury a ten Vám vždy nejlépe poradí. Jemu by jste vždy měla volat jako prvnímu a ptát se ho na rady. Nikdo jiný vaše potíže nezná lépe a na webu už teprve ne. Přeji pěkný večer.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: