Migreny, uzkosti

Dobry den, vim, ze na podobne tema je tu jiz mnoho otazek, presto bych Vam rada popsala konkretne muj pripad. Jsem nyni na stud. pobytu v Berline, takze navstevu lekare odkladam co to jen jde :). Trpim tu problemy s pateri - a zaroven stavy uzkosti. Mam dojem, ze je to nejak spojene - vzdy kdyz mam kvuli zadum migrenu, zacne se mi tocit hlava, spatne zaostruji a jakoby vubec nevnimam, velice spatne se soustredim. To me dokaze opravdu hodne vystresovat (zvlast kdyz na to nic moc nepomaha, v podstate necitim zadnou bolest, jen jsem proste 'mimo'). Problemy s krcni pateri jsem mivala vzdycky, tady se to pravdepodobne zhorsilo jeste fyzickou namahou a spatnou posteli. Muj dotaz je zvlastni - je mozne, ze moje psychicke problemy souvisi prave s temi migrenami?:) Za odpoved dekuje (trochu hypochondr) Betka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest obecně má samozřejmě stav na psychiku a náladu, vnímání a snášení bolesti je velmi individuelní. Spojitost krční páteře a migrenosních stavů je složitá a dosud ne 100% probádaná medicínská entita. Léčba je následně komplikovaná a vyžaduje komplexní spolupráci psychiatrů, neurologů, algesiologů a fyzioterapeutů. Spondylochirurgický zákrok v těchto případech spíše nebývá ku prospěchu věci.

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: