Migrující varle

Dobrý den, stává se mi, že se mi otočí jedno varle o 180°, ale následně není problém, aby se otočilo zpět. Je to vážný problém a je nutno navštívit urologa? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jene. Volně se pohybující varle v šourku nebo cestující až do třísla se nazývá migrující varle - jde o stav, který zapříčiňuje nedostatečná fixace obaly varlete v šourku a zvýšená aktivita kremsterového svalu. Pokud Vám to nečiní žádné potíže, není návštěva urologa nutná. Pokud by se ale stav zkomplikoval akutně vzniklou bolestí - už se může jednat o torzi, tj. stav, kdy dojde k otočení varlete a současně i uskřinutí cév - tehdy je urgentní návštěva urologa na místě, protože je vaše varle ohroženo ischémií (nedokrvením) a pomůže mu buď šikovný urolog nebo chirurgický zákrok.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
No to už je lepší odpověď. | Od: Anonym | 24.8.2015 17:29
Také mám tuto záležitost. Ale tak nějak celý život,
raz za čas se stane že mám šourek tak nějak velmi
scvrklý ( většino ale normální ) no a právě to je
doba, kdy se mi vždy pravé varle dostane většinou
mezi penis a tříslo, při tom vždy šourek jakoby
vytahám tím se tam udělá prostor a lehce varle
vtlačím zpět. Nijak to nebolí a jak jsem se dočet
tady i předpokládal nic to není.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: