Migrující varle u 6ti letého dítěte

Dobrý den pane doktore, u našeho šestiletého syna jsme si všimli, že nemívá varlata v šourku. Když byl v kojeneckém věku, tak dětská doktorka vše kontrolovala, varlata byla lehce nahmatatelná a doporučila pouze varlata stahovat. To jsme dělali a vše bylo v pořádku. Nedávno jsme si však všimli, že varlata v šourku vůbec nemá a tak jsme byli odesláni na dětskou chirurgii. Paní doktorka řekla, že má migrující varlata. Pravé je jen mírně výše a jde lehce stáhnout a levé je v třísle, lze stáhnout, ale migruje a je menší. Řekla, že máme zkoušet dva měsíce varlata stahovat a pokud je nebude mít v šourku, tak musí na operaci. Ráda bych se tedy zeptala, zda je v našem případě operace opravdu nutná a zda tady hrozí riziko neplodnosti, pokud by na operaci nešel. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud lze varle stáhnout a samo drží alespoň chvíli, tak jde o retraktilní varle a léčba není potřeba. Pokud po puštění varlete dojde k jeho vystoupení výše, tak je vhodné urologické vyšetření a operace

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x