Mikroadenom

Ano dakujem za odpoved , takze ako ste mi napisali ze pocas liecby mikroadenomu hypofyzy kde beriem cabest 1tabletku tyzdene by som mal pocas liecby hormony dodavane umelo ? Myslim tym testostosteron , ale nemoze ovplyvnit liecbu toho adenomu kebyze beriem tst , ved v podstate mi vypne fungovanie hypofyzy kebyze dam umely tst ci to sa takto riesi umelym tst pokial ten cabest ten mikroadenom nezabije a neobnovi normalne fungovanie hypofyzy tym padom aj hormonov? 1. dotaz pro doplnění Dobry den mam 23rokov a uz druhy rok riesim problem s nizkou hladinou tst atd... dneska som bol akurat na magnetickej rezonancii a nalez znie , mikroadenom hypofyzy vo velkosti do 3mm , moze tento adenom sposobovat vsetky tie problemy s hormonmi ? nizky tst , trosku hore prolaktin , a hypofyza tiez LH a FSH tiez nizke hodnoty , kebyze ten adenom to sposoboval tak riesi sa to parlodelom alebo cabestom ked to nie je az take velke ci?

Odpověď odborníka:

Vážený pane Milane, podle údajů výrobce je působení kabergolinu velmi specifické a nezasahuje do základní sekrece ostatních hypofyzárních hormonů. Důvodem k substituci jiných hormonů by měla být jejich výrazně snížená koncentrace; léčbu v každém individuálním případě by měl koordinovat zkušený endokrinolog. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: