Mikroadenom

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci hlavy a tam mi bylo zjištěno...ve střední přední části hypofýzy je slabě hypointenzivní ložisko o velikosti 5mm, Horní kontura žlázy nad ložiskem je lehce konvexně vyklenutá. Stopka je ve střední čáře. Mám prolaktin 801,3 a proto mě můj doktor poslal na mag. rezonanci. Po sléze mi nasadil tablety Medocriptine ....už 15 dní beru půl tabletky ráno a půl večer, jenže teď mě svědí celé paže a v předloktí mi praskají malinké žilky. Beru ještě antikoncepci Diane 35...myslíte, že to může být spojením těchto prášků? Mám se poradit s endokrinologem, nebo s gynekologem? Nevím, jestli mám Antikoncepci přestat brát. Předem děkuji za odpověď Zdenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, svědění může být příznakem alergické reakce...poraďte se tedy s endokrinologem a možná by stálo za to uvážit výměnu léku za jiný (Dostinex, Norprolac). Spojením léků to nebude. Antikoncepci vysazovat nemusíte, ale možná, pokud ji nutně nepotřebujete užívat, vysadila bych ji a "dala si tělo dokupy". Antikoncepce může navíc lehce zvyšovat hladinu prolaktinu. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: