Mikrobiální ekzém

na predkolení nôh a na rukách (ojedinele aj na chrbte ) sa mi opakovane objavujú vyrážky, ktoré časom vytvárajú zhluky vo veľkosti mince. Po antibiotikách a mastičkách príznaky ustúpia avšak po mesiaci sa všetko opakuje. Od júna ( červen) min. rokuje to už po tretí krát. Absolvoval som komplexné vyšetrenia úplne všetkého ( pátranie po fokálnej infekcii ) avšak s výnimkou zvýšeného tlaku a poruchy tolerancie na cukor, vetko negatívne. Zistené neduhy pomocou liekov a diétou sa darí držať na uzde. Dá sa to vôbec liečiť , alebo už do konca života ma to bude trápiť ? V celom internete sa píše len o atopickom ekzéme o mikrobiálnom ani slovka. Ďakujem za pozornosť. S úctou Jozef Hanus

Odpověď odborníka:

Mikrobiální ekzém bohužel může recidivovat. Důležitá je pravidelná péče o pokožku: mytí bez mýdla, po každém sprchování ošetřit vhodným krémem, který obnovuje kožní bariéru, léčit včas všechny případné kožní infekce ( plíseň nehtů apod.), léčit příp. přítomné křečové žíly.. A v případě objevení se ekzému pak adekvátně léčit dle rad ošetřujícího lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: