Mikroskopická hematurie

Vážený pane doktore. Začátkem srpna jsem dostala svůj první zánět moč. cest. Čurala jsem krev.Můj gynekolog mi nasadil Nolicin, potíže se zmírnily, ale časté močení trvalo a na pohotovosti jsem dostala Amoxiklav. Po dobrání ok. Po 2 týdnech těsně před menstruací se mi problémy vrátily, ale ne tak intenzivní. U praktického lékaře byla testem na papírku zjištěna krev v moči, bílkovina ne. Chtěli mi dát atb, ale já jsem je nebrala, ale objednala se na urologii. Tam mi pan dr. udělal kultivaci, která vyšla negativně, papírkem ovšem zjištěna krev v moči (trošku). Vzhledem k tomu, že jde o velmi erudovaného docenta, důvěřovala jsem mu. Provedl sono mm a ledvin s negativním výsledkem. Nasadil mi na měsíc urovaxom a dle něj jde o podrážděné moč. cesty po zánětu. Před menzes se to opět zhoršilo, tak jsem kontaktovala jiného urologa. Ten se mi konečně věnuje naplno. Opět sono - negativní. Močový sediment kopíruji: pH 5.0 | |*| | 4.5-5.5 - Specifická hmotnost 1008 | |*| | 1000-1040 kg/m^3 U Bílkovina negativ. U Glukosa negativ. Urobilinogen negativ. Ketolátky negativ. U Bilirubin negativ. U Hemoglobin 1 | | | | arb.j. Nitrity negativ. U Erytrocyty 12 | | |+ | 0-10 počet/µl U Leukocyty 1 | |*| | 0-20 počet/µl Epit.dlaždicovité 6 | |*| | 0-10 počet/µl U Hlen četný Hlen je nejspíš z ovulace, kterou zrovna mám. No...problémy po menzes opět zmizely. Pan doktor mi k této zprávě napsal, že je bez hrubé patologie. V listopadu jdu na cystoskopii. Ještě mi byly dělány výtěry na ureaplazma a chlamydie. Pane doktore, tyhle problémy mi ničí už život. Plánujeme druhé miminko, stále odkládáme, už skoro 3 měsíce jsme bez milování a dopadá to na náš manželský život, ikdyž manžel je trpělivý. Už se začínám bát vážných nemocí. Co si myslíte o výsledcích? Opravdu to může být z podrážděných moč. cest takto dlouho po zánětu? Teple se oblékám, jím brusinky, vitamín C, urovaxom, nic jsem nezanedbala (jsem hypochondr, hned letím k lékaři). Hrozně už bych chtěla být zdravá a mít miminko. Bojím se, že po cystoskopii se mi opět vrátí zánět a vše bude zase dokolečka dokola. Taky mám strach z nemocí ledvin apod, ale to lékař téměř vylučuje vzhledem k ostatním neg. výsledkům včetně sona. Děkuji za odpověď, krásný den. Petra

Odpověď odborníka:

Chápu, že Váš obtíže trápí a doba vyšetření Vám přijde zdlouhavá. Cystoskopie definitivně vyloučí vážné onemocnění močových cest. V případě, že bude cystoskopie negativní, bude se jednat o vleklý zánět močového měchýře nebo močové trubice. Některé ženy to trápí dlouhodobě, hlavně po porodu. Nasadit antibiotika na delší dobu cca 3 týdny, režimová opatření a hlavně trpělivost. Snad vše dobře dopadne a budete mít další miminko.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x