Miminko a kojení

Dobrý den, Mohla byste mi prosím poradit? Mám 6týdenní holčičku, narozenou v 34+5 tt císařským řezem. V porodnici ji zpočátku krmili stříkačkou umělým mlékem, později jsem kojila a dokrmovala odstříkaným mlékem v lahvi. Stejně jsem pokračovala i doma, ale zhruba před týdnem malá i po kojení brečela hlady, tak jsem ji začala na radu lékařky z porodnice dokrmovat Nutrilonem. Nyní holčička téměř nechce kojit – přisaje se, táhne pár minut a končí. Několikrát se stalo, že táhla třeba půl hodiny a přesto pak plakala. Přitom mléka mám myslím dost, ještě něco odsávám. Mohla byste mi prosím poradit, jak malou donutit pořádně pít, abych nemusela dokrmovat umělým mlékem? Ráda bych kojila co nejdéle. Mám ji čistě jen kojit, třeba každých půl hodiny, a na její pláč nereagovat? Zdá se mi to drastické (je to naše vymodlené miminko), ale pokud by to vedlo k úspěchu, byla bych ochotná to podstoupit. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nejlepší bude, když si zvážíte, kolik během jednoho kojení holčička vypije - pokud nemáte Vy ani nikdo z Vašeho okolí váhu, určitě toto bude možné i u obvodního pediatra, kam s dcerkou docházíte. Tak zjistíte, jestli máte mléka opravdu nedostatek a je nutné dcerku dokrmovat. Kojit každou půlhodinu je příliš často, ale například po 2 hodinách je to jistě možné. Pokud by dcerka špatně sála, je ideální obrátit se na laktační poradkyni, která zkontroluje Vaši techniku kojení a poradí Vám. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: