Mimodelozni tehotenstvi

Vazeny pane doktore, jsem na konci 6 tydne tehotenstvi. Mela jsem od zacatku mirne bolesti v podbrisku a tak jsem sla ke gynekologovi. Ctu hodne o mimodeloznim tehotenstvi, ze muze vejcovod v tomto pripade prasknout kolem 7-8 tydne, kdyz roste dal. Gynekolog me jen prohmatal bricho, to me nebolelo, ale dal me nikam neposlal na ultrazvuk a jsem objednana na dalsi schuzku az v mem 10 tydnu. Myslite, ze je to spravny postup? Co kdyz mam mimodelozni tehotenstvi, muze jiz za tyden byt pozde. Mela bych vyhledat jineho gynekologa a nebo tedy cekat az na bolesti, ktere ale muzou znacit uz velky problem a nebo mam byt klidna, nebot mimodelozni tehotenstvi bych jiz pocitila? A jeste prosim, v kolikatem maximalnim tydnu by v pripade mimodelozniho tehotenstvi vejcovod prasknul? Dekuji za odpoved. S pozdravem Marketa

Odpověď odborníka:

Kontrola u lékaře je nutná, a správná, nemusí jít jen o poruchu usídlení vajíčka, ale i jiné problémy - proto se vyšetřuje v časovém odstupu. Nepíšete ale, zda jste těhotná podle testu nebo i podle UZV a nějaké UZV vyšetření jste již prodělala, bylo by to nanejvýš vhodné...Dnes má již každý gynekolog UZV přímo v ambulanci, pokud ne, jde o zastaralý přístup, hledala bych si asi lékaře nového, s UZV v ambulanci. Pokud byste měla bolesti, je dobré jet ihned na pohotovost! Hezký den

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: