Mimoděložní těhotenství - hcg test

Dobrý den, pane doktore, ráda bych prosím znala váš názor na následující věc: šla jsem ke svému gynekologovi 3 týdny po posledním krvácení (zda to byla menstruace nebo něco jiného, nevím). Řekla jsem mu, že jsem s největší pravděpodobností těhotná (8 těhotenských ihned pozitivních testů), avšak že mě dost píchá na levé straně břicha. Když jsem se na to zeptala doktora, řekl pouze, že to může být překrvení dělohy, ať přijdu za 3 týdny, že bude mít dovolenou. Jediné, co mi provedl, byl vaginální ultrazvuk s tím, že žádné těhotenství nevidí. Po 12 dnech od jeho návštěvy jsem se doma skácela k zemi s neuvěřitelnými bolestmi, odvezla mě záchranka a zjistili mimoděložní těhotenství. V břiše jsem měla 1,5 l krve, ležela na JIPce a navíc přišla o levý vejcovod. V nemocnici mi doktor řekl, že mě dovezli doslova na poslední chvíli. Nemohu se však zbavit pocitu na zanedbání péče mého gynekologa. Pročetla jsem snad vše co se dá a všude píší, že při podezření na těhotenství, NAVÍC KDYŽ SI PACIENTKA STĚŽUJE NA BODAVOU BOLEST V LEVÉM PODBIŠKU se odebírá krev a zjišťuje hCG hormon v krvi (a to po několik dní), ze kterého lze mimoděložní těhotenství poznat. Prosím o váš profesionální názor. Mám dojem, že už se gynekolog viděl na dovolené, odbyl svou práci a já málem přišla o život. Velice děkuji. Veronika

Odpověď odborníka:

Těžko hodnotit bez podrobného prostudování veškeré dokumentace,12 dní před ruprurou ještě skutečně nemuselo být těhotenství na ultrazvuku vidět,vzhledem k vámi udávanými positivními hcg testy by byla vhodná kontrola sonografií s odstupem několika dní. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pokud se šíří karcinom prostaty do kostí, pomohou léky i radikální zákrok
Nachlazené miminko: zmírněte rýmu a usnadněte mu dýchání
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Urologické vyšetření
Články: Urologické vyšetření
Urologie je lékařský obor...
Jak se hodnotí rakovina prostaty
Články: Jak se hodnotí rakovina prostaty
Stadium neboli rozsah...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: