Mimoděložní těhotenství po sterilizaci

Dobrý den, ráda bych se všeobecně zeptala na Váš názor. Je mi 31 let, mám 2 děti.V roce 2012 jsem podstoupila sterilizaci ze zdravotních důvodů. Vzhledem k rozsáhlým varixům i na rodidlech mi nebylo další dítě už doporučeno, hormonální antikoncepce ani tělísko nebylo možné, při obou metodách jsem trvale krvácela, vždy s přestávkou cca 5 dní. Nyní mi neskončila MS, šla jsem k lékaři po 14-ti dnech, odebral krev HCG 1800, plod nebyl vidět, měla jsem bolesti. Okamžitý převoz do nemocnice, HCG během čtyř dnů stouplo na 2200.Následovala okamžitá operace, v dutině břišní se už nacházelo menší množství krve. Chtěla bych znát Váš názor na tuto situaci. Byla operace špatně provedena, nebo mohlo dojít znovu k částečnému zprůchodnění vejcovodu?Při operaci mi byly odebrány oba vejcovody, čili doufám, že nyní to už nebude možné.Setkáváte se v praxi s těmito případy?Lékaři v nemocnici i můj ošetřující lékař byli z toho vedle stejně jako já. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Podstatná bude histologie z operace zda potvrdí ektopickou graviditu do té doby není možno udělat závěr. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Články: Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Onemocnění srdce a cév je...
Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Články: Pět varovných příznaků mozkové mrtvice. Poznáte je?
Z bezvědomí vás vytrhne...
Když se řekne srdeční infarkt
Články: Když se řekne srdeční infarkt
Srdeční infarkt je běžně...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nová léčba rakoviny ledvin: v hlavní roli kmenové buňky
Inkontinence
Články: Inkontinence
Močová inkontinence je...
Kouříte? Zabíjíte tím zdravé bakterie v ústech
Články: Kouříte? Zabíjíte tím zdravé bakterie v ústech
S novým objevem přišel tým...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: