Mimovolné pohyby po streptokokové infekci + opak.streptokok

Dobrý den,syn (6let) dříve málo nemocný, není od ledna již potřetí prodělává streptokokovou infekci. Na konci ledna měl spálu (vys.horečky, zimnice, únava) - antibitioka Doxybene, do týdne opět horečky a podobné příznaky se silnými bol.hlavy - odběr krve (zjištěna mononukleoza, opět streptokok) - léčba ATb Klacid 10 dní +silný zánět dutin +oboustranný zánět stř.ucha - jako následek spály, dle Mudr. V březnu stále doma z MŠ, nyní opět streptokok - bolesti v krku, rýma, bez teploty - opět zjištěn streptokok - ATb Klacid. Prosím o radu,zda možno předejít / jak opakované streptokok.infekci Co mně ale trápí nejvíce, od spály sleduji, že syn během dne má krátké jakoby mimovolné pohyby nebo dělá jakoby posunky (mrká, polyká - je to i slyšet, lehce poškubává hlavou,....) - vše trvá jen krátce, - 2-3 vteřiny,několikrát za sebou, pak zase třeba půl dne klid. naše paní doktorka doporučila nasadit Magne B6 - bereme už měsíc a pořád beze změny. Odezní výše uvedené pohyby samy nebo třeba navštívit neurologa? Nerada bych syna stresovala návštěvou lékaře....pokud to nebude nutné Děkuji za odpověď, dost mě stav syna trápí...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Barboro. Pokud má Váš syn opakované - a prokázané - streptokokové infekce, čili bakterie nalezená ve výtěru z krku je opravdu Streptococcus pyogenes, pak lékem volby je penicilin. Nevím, zda náhodou nemá Váš syn na penicilin alergii, ale antibiotika, kterými byl léčen, jsou léky ze skupiny tzv. bakterie-zpomalujících, zatímco penicilin je antibiotikum bakterie-zabíjejícím. Laicky řečeno. Takže bych uvažovala o řádném přeléčení penicilinem. Co se týká mimovolných pohybů, nemusejí ani se zvýšenou nemocností Vašeho syna souviset, i když vyloučit na dálku to nemohu. Neurologické vyšetření bych v každém případě doporučila, i když se pravděpodobně ukáže, že jde o prostou tikovou poruchu. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: