Minipilulka

Dobrý den, od února 2012 beru antikoncepci Azalia (kvůli trombofilii nemůžu brát kombinovanou HA). Od té doby jsem neměla menstruaci. Jen jednou, po asi 5 dní, nepatrné špinění. Četla jsem o tom, že to tato antikoncepce způsobuje. Nicméně začalo mě to lehce znepokojovat. Vím o kamarádkách, které berou kombinovanou HA, že berou třeba tři platíčka za sebou a až pak si spustí menstruaci. Mají to schválené gynekologem. Nicméně já toto s Azalií udělat nemohu, protože se bere v kuse. Není pro mě škodlivé, když menstruaci nemám. Nemohu mít po vysazení problémy s obnovením menstruace či snad s otěhotněním? Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to, že nekrvácíte či naopak nepravidelně krvácíte či špiníte při užívání minipilulek je normální situace, nijak vám to nemůže ublížit, a to ani do budoucna. Nezpůsobí to obtíže s následným otěhotněním či menstruačním cyklem po vysazení.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: