Minoxidil

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jaká jsou případná rizika dlouhodobého užívání minoxidilu 5 % k léčbě alopecie, např celý rok nepřetržitě nebo i déle. Jsou nějaké klinické studie na takovéto dlouhodobé používání ?

Odpověď odborníka:

dobrý večer, naopak léčbě je v klasickém dávkování bezpečná.Může se aplikovat dlouhodobě max 1 ml denně a při pozitivní efektu v udržovací léčbě třeba 2-3x týdně.S pozdravem

MUDr. Silvie Rafčíková, MBA
MUDr. Silvie Rafčíková, MBA

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Centrum estetické medicíny

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: