Miomy

dobrý den, mám dotaz týkající se miomu. Zajímá mě proč miom v těhotenství výrazně zvětší velikost a to až o polovinu na cca 8cm. Může na to mít vliv námaha, stres nebo mohou být příčiny jiné. A doporučil by jste pacientce okamžitou hospitalizaci ve 13ém týdnu těhotenství při zvětšení miomu a při celodenních bolestech???? Velmi děkuji ta info

Odpověď odborníka:

V graviditě dochází k prosáknutí a zvětšování dělohy a to se může týkat i myomu,není to pravidlem,některé zůstávají stejné, záleží mnoho na jeho lokalizaci, námaha nebo stres na to vliv nemají okamžitou hospitalizaci bych nepovažoval za nutnou, jen pečlivé sledování

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: