Mirena

8.července mi bylo zavedeno tělísko Mirena po zavedení jsem asi 10dní krvácela, 15dní špinila a ted 8dní opět krvácím. Je to možné mít tak dlouho po zavedení problémy?A od té doby,co mám zavedené tělísko také pozoruji,že mám větší chut k jídlu.Předem děkuji za odpověd .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krvácení průběžně konzultujte s gynekologem, nesmí být dlouhé a masivní, lékař by měl zkontrolovat UZV polohu tělíska a podobně - takže mu určitě dejte vědět. Bud jděte na kontrolu nebo telefonicky. Pokud vám ale někdo řekl, že nebudete vůbec krvácet, musím vás upozornit, že to nemusí být pravda. Některé ženy krvácejí průběžně, málo, ale přece...je to mezi učinky Mireny v příbalovém letáku (prvotní je její spolehlivý antikoncepční ůčinek, o něm není pochyb, ale o chybění krvácení u každé ženy nemůže být řeči). Každá žena reaguje jinak /její hormonální situace v těle i citlivost k uměle podávaným hormonům je jiná/ a jsou i ženy, které krvácejí (špiní) i při zavedené Mireně celou dobu, co jí mají zavedenu. Pozorně si prostudujte info o této antikoncepci ( v podstatě jste to měla nastudovat předem, je to přece jen velká fin. položka...), třeba net zde: www.mirena.cz. Pohovořte si se svým gynekologem (přesná citace z příbal. letáku: "celkově je pravděpodobné, že dojde k postupnému snížení počtu dní menstruace a snížení množství krve, kterou při menstruaci ztrácíte. Některé ženy nakonec úplně přestanou menstruaci dostávat." - konec citace,....všimněte si, prosím, slova některé...), stejně tak jde o chut k jídlu, můžete ji mít zvýšenou /jde o učinek progesteronového hormonu v tělísku/, předem vám ale nikdy nikdo neřekne, jak budete na něj reagovat. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: