Mirena

Dobrý den, ráda bych znovu otěhotněla, a tak mi cca před 6 týdny lékař vyjmul, po 4 letech, Mirenu. Několik měsíců po jejím zavedení jsme přestala úplně menstruovat a tento stav vydržel až do vyjmutí tělíska. Nicméně, trvá i nadále. Bezprostředně po vyjmutí tělíska jsem cca 3 dny špinila (to jsem přičítala reakci na podráždění při výkonu), ale od té doby, už 6 týdnů nic. Těhotná nejsem. Lékař nám doporučil s "prací na miminku" počkat až po první menstruaci, aby byla jistota, že sliznice je normálně narostlá. Můj dotaz tedy je - do jaké doby by se měla menstruace vrátit? Děkuji za odpověď, Pavlína

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Pavlíno, to je velmi individuální - tělu může trvat jen měsíc, ale klidně tři, než se vrátí do normálu po čtyřech letech, kdy jste měla vlastní produkci hormonů utlumenou. Přeji hodně trpělivosti, pokud do třech měsíců menstruace nepřijde, zajděte ke gynelologovi na kontrolu sliznice a hormonálních hladin. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: