Mirena

Dobrý den, dotaz píši za sestru, po porodu (01/09)jí bylo zavedeno tělísko (04/09), menstruace se střídá se špiněním, klid má možná tak týden v měsíci, někdy ani to ne. Lékař ji doporučil přestat kojit - asi před měsícem, problémy neustaly, už byla i na injekci, aby nekrvácela. Na ultrazvuku byla, tělísko je ok. Jak dlouho má ještě čekat, zda se potíže vytratí? Dá se tělísko reklamovat? A může dostat zpět nějakou částku peněz, které za něj zaplatila? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění není na závadu, je dokonce uvedeno, že k němu dochází u určitého procenta žen (příbalový leták je dobré si předem prostudovat). Jde o všeobecně rozšířenou mylnou informaci, že u Mireny dojde vždy k zástavě mestruace. Proto nelze tělísko reklamovat, pokud by sestru toto špinění obtěžovalo, nezbývá než tělísko vyndat a hledat jiný typ antikoncepce. Může samozřejmě ještě nějakou dobu čekat (než se situace ustálí po ukončení kojení -cca 3měsíce), ale každé tělo reaguje jinak a je možné, že pro ni tento typ HA (jednosložková gestagenní) není vhodný - reaguje špiněním. At se poradí se svým gynekologem, zná její stav a hormonální situaci nejlépe. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření konečníku
Články: Vyšetření konečníku
Vyšetření konečníku patří...
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Už jste dnes objali své dítě?
Články: Už jste dnes objali své dítě?
Puberta je skutečně...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: