Mirena

Dobrý den, již třetí rok mám zavedenou Mirenu. Problémy žádné nemám, 1x za 14dní špiním, ale to pouze jeden den a špinění je opravdu minimální. Co mě znepokojuje, že to, že v době kdy se blíží špinění, mě začnou bolet a nalévat se prsa, ale ne jen trochu, cítím každý krok a prsa jsou tvrdá, zároveň se mi začne kazit pleť, prostě takový klasický premenstruační syndrom, který začal až před půl rokem. Je to ale každých 14 dní a trvá to tak týden, docela mě to obtěžuje a znervozňuje, je to normální při Mireně? Ještě bych měla jeden dotaz, před posledním těhotenstvím mi musel být odstraněn pravý vaječník pro endometriozu, teď i když mám Mirenu se mi tvoří cysty, nevím, zda jsou endometrické, ale bolesti zatím nemám, když po těch 5 letech si nechám Mirenu vytáhnout a nenechám si zavést další, ani nebudu brát žádnou antikoncepci, je nebezpečí, že se endometrioza zase rozjede? A dá se endometrioza počítat mezi autoimunitní onemocnění? Děkuji vám předem moc za odpověď

Odpověď odborníka:

Endometrioza je výskyt sliznice děložní mimo dutinu děložní.Příznaky které popisujete mohou při Miréně být přítomny stejně jako občasné slabé zašpinění, vaječník by měl být pravidelně sledován včetně UZ kontrol a dalří rozhodování bude záležet na tom zda budete bez obtíží.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: