Mirena

Dobrý den,několik let užívám HA pilulky,letos se mě na obličeji objevily pigmentové skvrny melasma,zatím mírně nad horním rtem.Zvažuji nechat si zavést Mirenu,může i toto tělísko které obsahuje hormony způsobovat dále rozšiřování pigmentových skvrn?Nikde jsem o skvrnách v nežadoucích účincích mireny nic nenašla.Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není jisté, že objevení se pigmentových skvrn u vás má na svědomí hormonální antikoncepce. Může to být způsobené např.zvýšeným sluněním, přirozením stárnutím pokožky, aj. Každopádně Mirena by neměla mít vliv na zhoršení pigmentových skvrn.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: