Mirena

Dobrý den, v březnu 2011 mi bylo zavedeno nitroděložní tělísko Mirena, v červenci jsem podstoupila jeho znovuzavedení, jelikož bylo vypuzeno. Po celou dobu mám problémy s krvácením, špiněním a následným výtokem. Od začátku zavedení jsem nebyla bez jednoho z těchto problémů. Zhruba po třech měsících, kdy krvácím už třetí neděli jdu k lékaři ten mi tělísko zavede zpět a takto jsem to absolvolala již dvakrát. Nejprve mi bylo zděleno, že problém by mohl být v používání tampónů, již neaplikuji a opět se tělísko vypudilo. V lednu 2012 jsem si tedy naposledy nechala tělísko vsunout zpět a čekám co bude dál... je možné při opětovném neuspěchu požádat o reklamaci a vrácení tedy peněz za tuto antikoncepci. Máte nějaké rozumné vysvětlení proč se tak děje a zdali je nějaké řešení, jak se těmto problémům vyvarovat ? Děkuji moc M.M.

Odpověď odborníka:

dobrý den, reklamace pravděpodobně moc možná není. tělu se asi nelíbí cizí těleso v děloze, proto se ho zbavuje. za to vy nemůžete a lékař také ne.už to, že se snaží Vám pomoci ho udržet ho v děloze.pokud se potíže budou opakovat, asi bych mirenu vyndala a užívala hormon.antikoncepci.více s vaším lékařem, nevím o Vás podrobněji.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: