Mirena

Dobrý den,měla jsem rok zavedenou mirenu ale minulý měsíc při prevent.prohlídce mi bylo zděleno že mi ji děloha vypudila ven.Byla mi znovu zavedena ale při další kontrole asi za 3 týdny byla zase ven.Před 4 lety jsem prodělala trombozu v dolní končetině a ha tudíš není možná.mirena mi byla vyjmuta s tím že ji děloha vypuzuje.Chtěla bych se zeptat jakou antikoncepci mám zvolit a jestli mám nějakou šanci na vrácení alespon nějaké částky.Bylo mi nabídnuto levnější tělísko,nebo podvázání vaječníků,ale to mě dost děsí.Je mi 37let a máme 3 děti a jiné už neplánujeme ale i přesto se mi tato varianta nelíbí.děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vzhledem k tromboze je kontraindikace hormonálních preparátů. Že Mirenu tělo vypuzuje, není důvodem vrácení peněz, ani části. Antikoncepce pro Vás bude buď sterilizace-což je podvázání vejcovodů, nebo bariérová antikoncepce nebo tělísko bez hormonu (je otázkou, zda tělo opět nebude tělísko vypuzovat).

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: