Mirena

Dobrý den. Od října 2006 mám zavedenou Mirenu. Celou dobu nemenstruuji, kromě cca 4 dní spinění za celou dobu. Již dvakrát jsem se ptala gynekologa, jestli není třeba Mirenu vyjmout a nahradit novou. Bylo mi odpovězeno, že dokud nekrvácím, není toto nutné. Prý má i pacientky s jednou Mirenou devět let. Všude se dočítám, že po pěti letech je nutná výměna. Prosím o radu, zda skutečně nevadí, že mám jednu Mirenu zavedenou již sedmý rok. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, skutečně se doporučuje tělísko po 5 letech vyjmout, zvyšuje se pak riziko zánětlivých komplikací. Samozřejmě existují ženy, které nemají žádné komplikace ani po více než 10 letech, co mají zavedené jedno tělísko.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Homeopatika pro těhulky: těhotenství a příprava na porod
Život po odstranění prsu
Články: Život po odstranění prsu
Odoperování části nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Články: Snižováním tlaku ve spánku lze předcházet diabetu
Budete-li užívat léky na...
Krev ve stolici? Příčin může být celá řada
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: