Mirena

Dobrý den, mám již 5 měsíců zavedenou Mirenu (jsem rok po porodu), stále kojím. Chci se zeptat, jak moc je Mirena spolehlivá při případném početí. A druhý dotaz: lehce krvácím-spíš špiním, nejdříve jen část dne, teď i několik dní v kuse. Paní doktorka mi na to předepsala Askorutin- v příbalovém letáku píší, že je nevhodný pro kojící matky, mám v užívání i přesto pokračovat? A není krvácení při Mireně normální?, tak proč ten Askorutin?. Děkuji! J.S.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte pravdu- krvácení se u Mireny může vyskytovat, paní doktorka vás nechtěla znepokojovat a proto předepsala Ascorutin. Je to naprosto neškodný vitamínový preparát, který slouží ke zpevnění stěn cév, absolutně nemůže uškodit i při kojení nebo v těhotenství. Pokud jste smířená s občasným možným krvácením u Mireny, není se třeba znepokojovat a lék brát můžete, ale nemusíte. Efekt Mireny - dochází ke zkrácení a zeslabení menstruace na necelé 2 dny a dokonce některé ženy nemenstruují vůbec, pouze mohou výše uvedené 2 dny slabě špinit. (tento stav je velmi individuální) Spolehlivost Mireny je velmi vysoká - je srovnatelná se spolehlivostí sterilizace (která je metodou velmi spolehlivou, ale již nevratnou). Doufám, že jsem vás trochu uklidnila, situace není tak rozporuplná, jak se jeví, pouze v ambulanci není asi tolik času na vysvětlování. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: